Kapusta zasmażana
![Kapusta zasmażana](https://akademiasmaku.pl/storage/7438/conversions/kapusta-zasmazana-4607-single.webp)
4 porcje
60 min
Łatwe
Składniki
Kapusta zasmażana
Kapusta zasmażana
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9008/conversions/7q33AULmtcdObS-thumb.webp)
Kapustę kiszoną odsącz z nadmiaru soku i posiekaj, tak żeby łatwiej było mieszać kapustę w garnku.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9009/conversions/shanUE3qO6hB1r-thumb.webp)
Kapustę wrzuć do garnka, a następnie zalej wrzątkiem w taki sposób, aby woda przykryła całą kapustę.
Dodaj posiekaną jedną cebulę, pół łyżeczki soli, miód, liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego i kilka ziaren pieprzu.
Następnie doprowadź całość do wrzenia, zmniejsz moc płyty grzewczej i gotuj kilkadziesiąt minut, aż kapusta będzie miękka.
Porada
Masz duże i niestandardowe garnki, które nie mieszczą się na polach grzewczych płyty? To już nie problem! Dzięki funkcji FlexInduction możesz łączyć pola grzewcze i tworzyć strefy gotowania.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9010/conversions/dtcDSdTatNGoBg-thumb.webp)
Na oliwie podsmaż drobno posiekaną drugą cebulę. Kiedy się zarumieni dodaj łyżkę masła i dwie łyżki mąki.
Cebulę z masłem i mąką zasmaż na złoty kolor, a kiedy zasmażka nabierze złotego koloru wlej na patelnię chochelkę wody z gotującej się kapusty.
![4](https://akademiasmaku.pl/storage/9011/conversions/4EBvRwb4srHXZp-thumb.webp)
Zasmażkę mieszaj z wodą aż do uzyskania jednolitej konsystencji, a następnie dodaj zawartość patelni do gotującej się kapusty.
Całość wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Komentarze