Karp zapiekany z warzywami
3 porcje
50 min
Łatwe
Kolejne szybkie danie z udziałem ryby, Polecam.
Składniki
1 szt. karp patroszony
1 szt. por
1 szt. cebula
1 szt. marchew
sól i pieprz
2 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżka masło
1 łyżeczka tymianek suszony
Karp zapiekany z warzywami
Karp zapiekany z warzywami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Cebule kroimy w kostkę a pora w krążki, marchewkę ścieramy na dużych oczkach, Na maśle podsmażamy warzywa. Rybę myjemy, osuszamy a następnie kroimy na dzwonka. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwa a następnie naprzemiennie układamy rybę którą przykrywamy warzywami i tak do wyczerpania składników. Rybę układamy tak aby na siebie nachodziła. Zalewamy bulionem i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180C . Pieczemy około 30 min.
Komentarze