Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pietruszkowe pesto z dodatkiem łuskanego słonecznika. Sprytne przepisy są szybkie i proste, a także wzbogacają wiele dań, jak pesto z pietruszki!

Składniki

100 ml olej rzepakowy tłoczony na zimno
100 g łuskany słonecznik
100 g polski ser Bursztyn
pęczek natki pietruszki

Opis wykonania

1. Pestki słonecznika upraż lekko na suchej patelni. 2. Wszystkie składniki pesto umieść w pojemniku blendera i zmiksuj na gładką pastę. 3. Jeżeli pasta jest zbyt gęsta, dodaj trochę oleju i ponownie zmiksuj dla uzyskania pożądanej konsystencji.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
bsylvia
Bardzo dobre pesto - taki uniwersalny, prosty przepis. Polecam!