Kaszka owsiana z quinoa i bakaliami
2 porcje
20 min
Łatwe
Pełna energii i wartościowych składników odżywczych. Dwa rodzaje kasz - owsiana i quinoa*, banan, bakalie. Pełen wypas, jak się mówi:)
Składniki
200 ml mleko (może być roślinne albo pól na pól z wodą)
2 łyżka kasza owsiana
1 łyżka płatki quinoa
3 łyżka bakalie (u mnie: jagody goji, żurawina, orzechy włoskie)
0,5 szt. banan
Kaszka owsiana z quinoa i bakaliami
Kaszka owsiana z quinoa i bakaliami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mleko zagotować, wsypać opłukaną kaszę owsianą, gotować ok 7-8 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie wsypać płatki quinoa, gotować jeszcze 5 minut, mieszając. Zdjąć z palnika, przykryć, odstawić na 2-3 minuty. Przed podaniem do kaszy dodać bakalie i owoce. Smacznego:)
Komentarze