Kaszotto z indykiem, jarmużem i pomidorami
5 porcje
45 min
Średnie
Składniki
Kaszotto z indykiem, jarmużem i pomidorami
Kaszotto z indykiem, jarmużem i pomidorami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
W dużym rondelku rozgrzewamy łyżkę oliwy. Wsypujemy kaszę i chwilę prażymy kilkukrotnie mieszając. W międzyczasie obieramy i kroimy w kostkę cebulę. Dodajemy do kaszy cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i szklimy, co chwilę mieszając. 2. Wszystkie składniki przesuwamy na bok rondelka. W wolnym miejscu podsmażamy pokrojoną w kostkę pierś indyka, doprawiając ją delikatnie pieprzem cayenne oraz solą. Po chwili wszystkie składniki dokładnie mieszamy i wlewamy białe wino, czekamy około 3-4 minuty aż odparuje. Następnie wlewamy ciepły bulion i zagotowujemy. Przykrywamy rondelek przykrywką i gotujemy 15-20 minut do momentu kiedy kasza wchłonie płyn. 3. W momencie kiedy kaszotto się gotuje myjemy i osuszamy jarmuż oraz pomidorki koktajlowe. Jarmuż siekamy na mniejsze części. 4. Kilka minut przed końcem gotowania do rondelka wrzucamy jarmuż, pomidorki koktajlowe i świeży tymianek. Wszystko dokładnie mieszamy, delikatnie żeby nie porozgniatać pomidorków. Na talerzu posypujemy pestkami dyni.
Komentarze