Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Kokosowy pudding chia z praliną orzechową

Kokosowy pudding chia z praliną orzechową
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Deser bez pszenicy, bez laktozy, bez cukru, wegański

Składniki

800 ml Mleko kokosowe
200 ml Mleko roślinne
4 łyżka Syrop z agawy
2 łyżeczka Ekstrakt z wanilii
6 łyżka Nasiona chia
90 g Ksylitol
2 łyżka Woda
100 g Mieszanka orzechów (włoskie, migdały, laskowe)

Opis wykonania

Pudding: Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze kielichowym lub malakserze i mieszamy na wysokich obrotach. Przelewamy do pucharków i wkładamy je do lodówki na min. 1,5 godziny. Pralina orzechowa: Cukier wsypujemy do rondelka i zalewamy wodą. Podgrzewamy, nie mieszając, aż powstanie karmel (cukier zmieni kolor na bursztynowy). Dodajemy orzechy i mieszamy. Całość wykładamy na blaszkę wysmarowaną olejem lub papier do pieczenia, który również smarujemy olejem. Rozpłaszczamy szpatułką i odstawiamy do przestygnięcia. Kiedy karmel wystygnie, łamiemy go na niewielkie kawałki i miksujemy. Posypujemy posypką wcześniej przygotowane puddingi i gotowe.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
bsylvia
Bardzo dobry pudding, dodatki idealne - polecam!