Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Kokosowy sernik na daktylowym spodzie

Opis wykonania

Daktylowy spód jest miękki i słodki. Serowy środek puszysty i kwaskowaty. W połączeniu smakują wyśmienicie.

Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy do namoknięcia. Po ok. godzinie zlewamy wodę (można ją wykorzystać do smoothie, koktajlu, soku). Miksujemy z wiórkami na dość gładką, zwartą masę. Jeśli okaże się zbyt sucha – dolewamy łyżkę wody, w której moczyły się daktyle. Masą wykładamy małą formę (ok. 20 cm średnicy) – spód i boki. Pieczemy przez 10 minut w 180 st. C. Przy pomocy blendera łączymy ser, jajko i banana. Dodajemy mąkę i mieszamy napowietrzając masę. Wykładamy ją na podpieczony spód daktylowy i pieczemy ok. 20-25 minut w temp. 180 st. C.