Konfitura z gruszek na zimę z imbirem

6 porcji
120 min
Łatwe
2 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Konfitura z gruszek na zimę z imbirem
Konfitura z gruszek na zimę z imbirem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Wszystkie składniki na zalewę dodajemy do garnka i gotujemy na płycie grzewczej przez 5 minut.
Podczas gotowania zbieramy powstałą pianę.

Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na 6 części.
Następnie kropimy je sokiem z cytryny i dokładnie układamy w słoiku.
Porada
By zwiększyć ilość soku z jednej cytryny, włóż ją na minutę do mikrofali (250 stopni – 1 min).


Zalewamy wcześniej przygotowaną gorącą marynatą.
Pasteryzujemy 20 minut w temperaturze 85 stopni.
Komentarze