Konfitura z gruszek na zimę z imbirem według Mateusza Gesslera

6 porcji
120 min
Łatwe
2 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Konfitura z gruszek na zimę z imbirem według Mateusza Gesslera
Konfitura z gruszek na zimę z imbirem według Mateusza Gesslera
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Wszystkie składniki na zalewę dodajemy do garnka i gotujemy na płycie grzewczej przez 5 minut.
Podczas gotowania zbieramy powstałą pianę.

Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na 6 części.
Następnie kropimy je sokiem z cytryny i dokładnie układamy w słoiku.
Porada
Nie masz czasu czekać aż zagotuje się woda na makaron? Podkręć tempo przygotowania potraw za pomocą funkcji PowerBoost w płycie indukcyjnej marki Bosch. Pozwala ona zwiększyć moc wybranego pola grzewczego o 50%.


Zalewamy wcześniej przygotowaną gorącą marynatą.
Pasteryzujemy 20 minut w temperaturze 85 stopni.
Komentarze