Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Przepis na sos: 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka miodu płynnego 1 łyżeczka octu winnego 1/2 łyżeczki bazylii suszonej 2 łyżki wody sól

Składniki

15 szt. kasztany
1 szt. pieczony burak
20 dkg szpinak
2 łyżka orzechy włoskie
1 szt. cebula
15 dkg dynia
1 szczypta oregano, bazylia, sól, pieprz pieprz czerwony olej rzepakowy

Opis wykonania

Kasztany nacinam na krzyż wkładam do garnka i gotuje ok 10 min. Gdy się ugotują układam je na blaszce i piekę w piekarniku ok 15 minut.Po upieczeniu obieram i dodaję do sałatki. Dynię obieram i kroję w kostkę, układam na papierze do pieczenia na blaszce. Posypuję solą, oregano, bazylią. Piekę też dynię ale pięć minut po czym wykładam.Szpinak myję, układam na talerzu, dodaję kawałki buraka upieczonego, krążki cebuli, orzechy, dynię, pieprz. Składniki na sos przekładam do słoiczka i mieszam energicznie Sałatkę polewam sosem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych