Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Konfitura z mrożonych owoców leśnych

Konfitura z mrożonych owoców leśnych
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Przepis na konfiturę z mrożonych owoców leśnych

Składniki

300 g mrożonych owoców leśnych
300 g cukru żelującego

Opis wykonania

Mrożone jagody włożyć do formy. Dodać owoców cukier i wymieszać. Nałożyć pokrywkę i zagotować w podany sposób. Od czasu do czasu zamieszać. Powstałą pianę usunąć, gorącą konfiturą napełnić słoiki. Słoiki bezzwłocznie zamknąć. Sposób nastawiania: Mikrofalówka 600 W, 10-15 minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy