Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

5 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Smaczne kotleciki na bazie jajek i sera żółtego, polecam!

Składniki

3 szt. jajka
4 szt. ser żółty starty na dużej tarce
1 szt. jajo
1 łyżka szczypiorek posiekany
5 łyżka bułka tarta
5 łyżka olej do smażenia
1 szt. kromka chleba
ziarenka smaku
sól i pieprz

Opis wykonania

Trzy jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do jajek dodajemy starty ser, szczypiorek, surowe jajko. Kromkę chleba namaczamy w wodzie, gdy namięknie odciskamy z wody i mieszamy z masą. Masę jajeczną przyprawiamy do smaku solą pieprzem i ziarenkami smaku. Można dodać buki tartej ,gdy nie będzie masa zbyt zwarta. Z masy formujemy 5 kotlecików i obtaczamy każdy w bułce tartej. Smażymy na oleju na rumiano. Podajemy z pieczonymi ziemniakami i surówkami.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
MiszelPiszel
Robiłam kotlety z jajek ale bez sera, wypróbuję teraz ze serem, myślę, że dodaje smaku.
Efffka
Ogólnie kotlety jajeczne do tej pory omijałam z daleka, ale spróbowałam - u bardzo dobre! Dodałam trochę papryki, bo mi została ze śniadania 😉, a nie chciałam żeby się zmarnowała. Polecam!