Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Kotleciki z kalafiora

Kotleciki z kalafiora

Opis wykonania

45 min
Łatwe
dla 4 osób

Kotleciki to ciekawy sposób, by w odmienny sposób podać warzywa.

Sprawdzą się zarówno jako lekki obiad oraz jako przekąska podczas spotkania ze znajomymi.



Opis przygotowania:



  1. Kalafiora podziel na różyczki. Ugotuj w niewielkiej ilości wody.

  2. Odcedź ugotowanego kalafiora, a następnie odciśnij go z nadmiaru przez ściereczkę lub gazę.

  3. Do kalafiora dodaj wszystkie pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj.

  4. Z powstałej masy formuj kotleciki i układaj je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  5. Kotleciki piecz około 20-30 minut w zależności od ich wielkości.

TIP



  • Bułkę tartą dodaj do masy na koniec. Jeśli masa kalafiorowa będzie sucha możesz całkowicie pominąć dodawanie bułki tartej.

  • Kalafior jest neutralny dlatego doskonale przyjmuje inne smaki i można go łączyć z dowolnym ulubionymi przyprawami.

Akademia Smaku
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena