Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Kotleciki z kalafiora

Opis wykonania

Kotleciki to ciekawy sposób, by w odmienny sposób podać warzywa.

Sprawdzą się zarówno jako lekki obiad oraz jako przekąska podczas spotkania ze znajomymi.

Opis przygotowania:

  1. Kalafiora podziel na różyczki. Ugotuj w niewielkiej ilości wody.
  2. Odcedź ugotowanego kalafiora, a następnie odciśnij go z nadmiaru przez ściereczkę lub gazę.
  3. Do kalafiora dodaj wszystkie pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj.
  4. Z powstałej masy formuj kotleciki i układaj je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Kotleciki piecz około 20-30 minut w zależności od ich wielkości.

TIP

  • Bułkę tartą dodaj do masy na koniec. Jeśli masa kalafiorowa będzie sucha możesz całkowicie pominąć dodawanie bułki tartej.
  • Kalafior jest neutralny dlatego doskonale przyjmuje inne smaki i można go łączyć z dowolnym ulubionymi przyprawami.