Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Kotleciki z pieczarek i kaszy jaglanej

Kotleciki z pieczarek i kaszy jaglanej
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszne, zdrowe i pełne smaku! Idealne z rukolą i jogurtem naturalnym.

Składniki

1 szklanka kasza jaglana
1 szt. cebula
2 szt. marchew
500 g pieczarki
4 łyżka olej
1 szczypta sól, pieprz
0,5 łyżeczka garam masala
4 łyżka mąka z ciecierzycy
2 szt. jajka
1 szt. olej do smażenia

Opis wykonania

Dodatki: dowolna sałatka + jogurt naturalny Kaszę jaglaną ugotować w proporcji 2:1 (2 szklanki wody:1 szklanka kaszy) do całkowitego wchłonięcia płynu. Cebulę obrać pokroić w kosteczkę. Marchew i pieczarki obrać, zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, podsmażyć cebulę i marchew, przełożyć do miseczki. Na tej samej patelni ponownie wlać 2 łyżki oleju podsmażyć pieczarki, do momentu aż woda wyparuje, przełożyć do miseczki z cebulą, dodać kaszę, przyprawy, jajka, mąkę z ciecierzycy, dokładnie wymieszać. Placuszki nakładać łyżką, smażyć na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor. Gotowe osuszyć na ręczniku papierowym. Podawać z sałatką i jogurtem.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych