


Pyszne, zdrowe i pełne smaku! Idealne z rukolą i jogurtem naturalnym.
Dodatki: dowolna sałatka + jogurt naturalny Kaszę jaglaną ugotować w proporcji 2:1 (2 szklanki wody:1 szklanka kaszy) do całkowitego wchłonięcia płynu. Cebulę obrać pokroić w kosteczkę. Marchew i pieczarki obrać, zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, podsmażyć cebulę i marchew, przełożyć do miseczki. Na tej samej patelni ponownie wlać 2 łyżki oleju podsmażyć pieczarki, do momentu aż woda wyparuje, przełożyć do miseczki z cebulą, dodać kaszę, przyprawy, jajka, mąkę z ciecierzycy, dokładnie wymieszać. Placuszki nakładać łyżką, smażyć na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor. Gotowe osuszyć na ręczniku papierowym. Podawać z sałatką i jogurtem.