Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Kotleciki z twarogu w ziołowej panierce.

Kotleciki z twarogu w ziołowej panierce.
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Są pyszne i proste w przygotowaniu. Ser biały w panierce - to także dobra opcja dla wegetarian :)

Składniki

30 dkg twaróg /zbity/
2 szt. jajko
0,5 szklanka bułka tarta
1 szczypta sól,pieprz
2 szt. pomidory czerwone
0,5 łyżeczka oregano świeże posiekane
0,5 łyżeczka rozmaryn świeży posiekany

Opis wykonania

Ser twarogowy najlepiej gdy jest zbity schładzamy w lodówce. Kroimy w plastry 1,5 cm nie3 cieńsze bo mogą się nam rozwalać podczas smażenia.Jajko roztrzepać widelcem doprawić solą i pieprzem.Do bułki tartej dodać zioła posiekane drobno i wymieszać./panierka/.Każdy kawałek sera panierować delikatnie w jajku a potem obtoczyć w panierce ziołowej.Smażyć na gorącym oleju na złoty kolor z obu stron.Usmażone osączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym.Kotleciki podawać z pokrojonymi półplasterkami pomidora i listkami bazylii.Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych