Kotlet de volaille
4 porcje
75 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 3)
Składniki
Kotlet de volaille
Kotlet de volaille
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
W misce umieść masło, czosnek, natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Masło w temperaturze pokojowej wyłóż do folii spożywczej, uformuj ruloniki i wstaw do lodówki.
Piersi rozbij dokładnie na cienki plasterek. Mięso delikatnie oprósz solą i pieprzem.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
Ruloniki masła czosnkowego połóż z brzegu kotleta. Mięso zroluj dokładnie, przykrywając cały tłuszcz (końce można spiąć wykałaczką), aby nic nie wypłynęło podczas smażenia.
Uformowane kotlety oprósz mąką i panieruj w roztrzepanym jajku, a następnie obtocz w bułce tartej.
Na płycie grzewczej rozgrzej patelnię z olejem i smaż roladki ok. 10 minut, aż panierka nabierze złotego koloru.
Komentarze