Kotlet de volaille
![Kotlet de volaille](https://akademiasmaku.pl/storage/7638/conversions/kotlet-de-volaille-4811-single.webp)
4 porcje
75 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Kotlet de volaille
Kotlet de volaille
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9291/conversions/2jj00Feh5lTfIo-thumb.webp)
W misce umieść masło, czosnek, natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Masło w temperaturze pokojowej wyłóż do folii spożywczej, uformuj ruloniki i wstaw do lodówki.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9292/conversions/oyaY3gav5g6tgl-thumb.webp)
Piersi rozbij dokładnie na cienki plasterek. Mięso delikatnie oprósz solą i pieprzem.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9293/conversions/mARYhT71CMvrUj-thumb.webp)
Ruloniki masła czosnkowego połóż z brzegu kotleta. Mięso zroluj dokładnie, przykrywając cały tłuszcz (końce można spiąć wykałaczką), aby nic nie wypłynęło podczas smażenia.
Uformowane kotlety oprósz mąką i panieruj w roztrzepanym jajku, a następnie obtocz w bułce tartej.
![4](https://akademiasmaku.pl/storage/9294/conversions/ywQP2CuhXPgeYQ-thumb.webp)
Na płycie grzewczej rozgrzej patelnię z olejem i smaż roladki ok. 10 minut, aż panierka nabierze złotego koloru.
Komentarze