Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Kotlet de volaille

Opis wykonania

Kotlety de volaille, czyli tradycyjne roladki z piersi kurczaka w złocistej, chrupiącej panierce nadziewane aromatycznym masłem czosnkowym. Świetna propozycja obiadowa dla całej rodziny.

Kotlet de volaille - krok 1

W misce umieść masło, czosnek, natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Masło w temperaturze pokojowej wyłóż do folii spożywczej, uformuj ruloniki i wstaw do lodówki.

Kotlet de volaille - krok 2

Piersi rozbij dokładnie na cienki plasterek. Mięso delikatnie oprósz solą i pieprzem.

Kotlet de volaille - krok 3

Ruloniki masła czosnkowego połóż z brzegu kotleta. Mięso zroluj dokładnie przykrywając cały tłuszcz (końce można spiąć wykałaczką), aby nic nie wypłynęło podczas smażenia.

Uformowane kotlety oprósz mąką i panieruj w roztrzepanym jajku, a następnie obtocz w bułce tartej.

Kotlet de volaille - krok 4

Na patelni rozgrzej olej i smaż roladki ok. 10 minut, aż panierka nabierze złotego koloru.