Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Odchudzona wersja kotletów schabowych dla całej rodziny! Kotlety bez panierki to szybki i zdrowy obiad, równie smaczny jak klasyczne schabowe. Można podawać je z ulubionym sosem, warzywami, kaszą lub ryżem. Cielęcina smażona na oliwie i maśle klarowanym, aromatyczne dodatki w postaci czosnku i szałwii... Przepis na świetne danie główne w trakcie kolacji i nie tylko. Sprawdźcie sami!

Składniki

600 g cielęciny (z górki cielęcej lub udźca)
2 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka masła klarowanego
1 ząbek czosnku w łupinie
6 listki szałwii
do smaku sól

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
241 kcal
Tłuszcz
13.4 g
Węglowodany
0.35 g
Błonnik
30 g
Białko
0.2 g
Sól
2 g

Opis wykonania

Cielęcinę pokroić w cienkie plastry, każdy z plastrów ubić dokładnie tłuczkiem.

Na rozgrzaną na płycie grzewczej patelnię dodać oliwę, masło klarowane, ząbki czosnku i szałwię, chwilę przesmażyć.

Porada

Jak dobrać moc smażenia potrawy?

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.

Bosh Logo
Bosh

Kotlety smażyć po 2 minuty z każdej strony, wyłożyć na talerz, posypać solą i całość polać sosem ze smażenia.

Danie najlepiej będzie smakować z kremowym purée.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych