Kotlety bez panierki z cielęciny

4 porcje
30 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 2)
Składniki
Wartości odżywcze
Kotlety bez panierki z cielęciny
Kotlety bez panierki z cielęciny
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Cielęcinę pokroić w cienkie plastry, każdy z plastrów ubić dokładnie tłuczkiem.

Na rozgrzaną na płycie grzewczej patelnię dodać oliwę, masło klarowane, ząbki czosnku i szałwię, chwilę przesmażyć.
Porada
Jak dobrać moc smażenia potrawy?
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.


Kotlety smażyć po 2 minuty z każdej strony, wyłożyć na talerz, posypać solą i całość polać sosem ze smażenia.
Danie najlepiej będzie smakować z kremowym purée.
Komentarze