


Odchudzona wersja kotletów schabowych dla całej rodziny! Kotlety bez panierki to szybki i zdrowy obiad, równie smaczny jak klasyczne schabowe. Można podawać je z ulubionym sosem, warzywami, kaszą lub ryżem. Cielęcina smażona na oliwie i maśle klarowanym, aromatyczne dodatki w postaci czosnku i szałwii... Przepis na świetne danie główne w trakcie kolacji i nie tylko. Sprawdźcie sami!
Cielęcinę pokroić w cienkie plastry, każdy z plastrów ubić dokładnie tłuczkiem.
Na rozgrzaną na płycie grzewczej patelnię dodać oliwę, masło klarowane, ząbki czosnku i szałwię, chwilę przesmażyć.
Kotlety smażyć po 2 minuty z każdej strony, wyłożyć na talerz, posypać solą i całość polać sosem ze smażenia.
Danie najlepiej będzie smakować z kremowym purée.