Kotlety cieciorkowe z orzechami
4 porcje
20 min
Średnie
Pyszne i bardzo sycące bezmięsne kotlety.
Składniki
300 g Ugotowana cieciorka
1 szt. Jajko
100 g Orzechy nerkowca
1 łyżka Kurkuma
0,5 łyżeczka sól
1 łyżeczka kmin rzymski
0,25 szklanka Olej rzepakowy
Kotlety cieciorkowe z orzechami
Kotlety cieciorkowe z orzechami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Orzechy mielimy na mączkę.
Cieciorkę wymieszaną z kminem przepuszczamy przez maszynkę. Możemy też zmielić w malakserze.
Do przetartej cieciorki dodajemy pozostałe przyprawy, jajko i orzechy. Mieszamy dokładnie. Formujemy kotleciki i smażymy na rozgrzanym oleju (z dwóch stron na złoto).
Usmażone kotlety układamy na papierowym ręczniku, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Komentarze