Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszne i bardzo sycące bezmięsne kotlety.

Składniki

300 g Ugotowana cieciorka
1 szt. Jajko
100 g Orzechy nerkowca
1 łyżka Kurkuma
0,5 łyżeczka sól
1 łyżeczka kmin rzymski
0,25 szklanka Olej rzepakowy

Opis wykonania

Orzechy mielimy na mączkę. Cieciorkę wymieszaną z kminem przepuszczamy przez maszynkę. Możemy też zmielić w malakserze. Do przetartej cieciorki dodajemy pozostałe przyprawy, jajko i orzechy. Mieszamy dokładnie. Formujemy kotleciki i smażymy na rozgrzanym oleju (z dwóch stron na złoto). Usmażone kotlety układamy na papierowym ręczniku, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Anna U.
Idealny niedzielny obiad :)
Radosław
Polecam przepis
Radosław
Kotlety delikatne, smaczne