Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Kotlety cieciorkowe z orzechami

Kotlety cieciorkowe z orzechami
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszne i bardzo sycące bezmięsne kotlety.

Składniki

300 g Ugotowana cieciorka
1 szt. Jajko
100 g Orzechy nerkowca
1 łyżka Kurkuma
0,5 łyżeczka sól
1 łyżeczka kmin rzymski
0,25 szklanka Olej rzepakowy

Opis wykonania

Orzechy mielimy na mączkę. Cieciorkę wymieszaną z kminem przepuszczamy przez maszynkę. Możemy też zmielić w malakserze. Do przetartej cieciorki dodajemy pozostałe przyprawy, jajko i orzechy. Mieszamy dokładnie. Formujemy kotleciki i smażymy na rozgrzanym oleju (z dwóch stron na złoto). Usmażone kotlety układamy na papierowym ręczniku, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Anna U.
Idealny niedzielny obiad :)
Radosław
Polecam przepis
Radosław
Kotlety delikatne, smaczne