Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Kotlety z kaszy jaglanej z białą kapustą

Kotlety z kaszy jaglanej z białą kapustą
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kotlety z kaszy jaglanej i białej kapusty

Składniki

100 g kasza jaglana
200 g mała kapustka
2-3 szt. cebula
czosnek
1 szczypta pieprz cayenne
1 łyżka papryka wędzona
1 łyżka rozmaryn
10 g zmielone siemię lniane
10-20 g bułka tarta
10 ml olej roślinny
1 szczypta sól

Opis wykonania

kaszę ugotować wg przepisu, kapustę sparzyć i dobrze odsączyć. Posiekać czosnek, cebule i kapustę. Wszystkie składniki wymieszać i ulepić kotlety. Piec w piekarniku przez 40-50 min w temperaturze 180C, Podawać wg uznania, na zdjęciu podane ze szpinakiem oraz pomidorkami koktajlowymi.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych