Krakersy z ziaren z dipem z fety
2 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Wartości odżywcze
Krakersy z ziaren z dipem z fety
Krakersy z ziaren z dipem z fety
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Do miski przesyp siemię lniane, pestki dyni, ziarna słonecznika, sól oraz tymianek. Całość zalej gorącą wodą, dobrze wymieszaj i odstaw na 30 minut. Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia, a następnie równomierniej rozprowadź na niej masę z ziaren i pestek.
Piecz przez 30 minut w temperaturze 170 stopni. W połowie pieczenia, wysuń blachę z piekarnika i pokrój masę na krakersy.
Do przystawki blendera z nożami tnącymi włóż szpinak, zmiksuj na jednolitą masę, dodaj fetę dalej miksuj.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.
Sprawdź smak, jeśli jest potrzeba dodaj soli (feta jest naturalnie słona).
Komentarze