Krakersy z ziaren z dipem z fety
![Krakersy z ziaren z dipem z fety](https://akademiasmaku.pl/storage/8146/conversions/krakersy-z-ziaren-z-dipem-z-fety-5344-single.webp)
2 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Wartości odżywcze
Krakersy z ziaren z dipem z fety
Krakersy z ziaren z dipem z fety
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10931/conversions/jXCKZgNIOwxsEu-thumb.webp)
Do miski przesyp siemię lniane, pestki dyni, ziarna słonecznika, sól oraz tymianek. Całość zalej gorącą wodą, dobrze wymieszaj i odstaw na 30 minut. Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia, a następnie równomierniej rozprowadź na niej masę z ziaren i pestek.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10932/conversions/HJZHGOqt81s8e8-thumb.webp)
Piecz przez 30 minut w temperaturze 170 stopni. W połowie pieczenia, wysuń blachę z piekarnika i pokrój masę na krakersy.
Do przystawki blendera z nożami tnącymi włóż szpinak, zmiksuj na jednolitą masę, dodaj fetę dalej miksuj.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10933/conversions/oYTDCXKQCh4B1F-thumb.webp)
Sprawdź smak, jeśli jest potrzeba dodaj soli (feta jest naturalnie słona).
Komentarze