Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Doskonała zupa krem o bogatym smaku - bardzo prosta w wykonaniu. :)

Składniki

1,5 l wywar warzywny
6 szt. buraki
1 szt. cebula
2 szt. jabłko
1 łyżka oliwa z oliwek
świeży majeranek
100 g ser feta
100 g kasza jaglana
1 łyżeczka sól
1 łyżeczka pieprz

Opis wykonania

Buraki zawijamy pojedynczo w folię aluminiową i pieczemy w temp. 180 stopni przez 1 godzinę 15 minut. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Zdejmujemy skórę, buraki kroimy w plastry. Kaszę wsypujemy do wrzącego wywaru, gotujemy przez 10 minut, dodajemy buraki i posiekany majeranek i gotujemy jeszcze 5 minut. Zestawiamy garnek z ognia. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, smażymy aż się zeszkli. Jabłka obieramy kroimy w kostkę. Dodajemy do zupy. Całość blendujemy dokładnie. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Przed podaniem posypujemy pokrojonym w kostkę serem feta.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Super przepis. Jestem ciekaw jak smakuje zupa