Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

3.8 (Ilość ocen: 5)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Krem milky way,, z mleka w proszku świetnie nadaje się do przekładania ciast i tortów z ciasta biszkoptowego. Po zastygnięciu i kilku godzinach w lodówce, jest sztywny i bardzo dobrze się go kroi. Krem milky way, z powodzeniem możesz wykorzystać także do dekorowania babeczek - jego lekka i delikatna konsystencja idealnie się do tego nadaje. Mimo, iż zawiera masło, jest ono prawie niewyczuwalne, dzięki dodatkowi sproszkowanego mleka. Zobacz prosty przepis na słodki krem milky way z mleka w proszku i zrób niespodziankę najbliższym, przygotowując dla nich przepyszne ciasto.

Składniki

1 szklanka mleka
½ szklanki cukru
200g masła
2 szklanki mleka w proszku
Łyżka proszku waniliowego

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
665 kcal
Tłuszcz
51.75 g
Węglowodany
40.5 g
Błonnik
10.83 g
Białko
0 g
Sól
0.1 g

Opis wykonania

Mleko zagotuj na wolnym ogniu z cukrem i cukrem waniliowym ciągle mieszając, aż do rozpuszczenia składników. Odstaw do ostygnięcia.

Masło wyjęte wcześniej z lodówki (musi być miękkie) utrzyj na puszystą masę, następnie dodawaj porcjami letnie mleko i ciągle miksuj na wolnych obrotach aż do połączenia.

Porada

Obawiasz, że podczas gotowania coś może pójść nie tak? Rozgotowane warzywa czy przypalony sos już nigdy nie będą problemem. Sensor gotowania PerfectCook w płytach indukcyjnych marki Bosch precyzyjnie kontroluje temperaturę gotowania i eliminuje ryzyko porażki!

Bosh Logo
Bosh

Powoli dodawaj mleko w proszku ciągle miksując. Gdy całość będzie gładką masą możesz przełożyć nią ciasto. Krem po zastygnięciu będzie miał sztywną konsystencję.

Oceń przepis
Średnia ocen: 3.8, Ilość ocen: 5
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych