


Krem milky way,, z mleka w proszku świetnie nadaje się do przekładania ciast i tortów z ciasta biszkoptowego. Po zastygnięciu i kilku godzinach w lodówce, jest sztywny i bardzo dobrze się go kroi. Krem milky way, z powodzeniem możesz wykorzystać także do dekorowania babeczek - jego lekka i delikatna konsystencja idealnie się do tego nadaje. Mimo, iż zawiera masło, jest ono prawie niewyczuwalne, dzięki dodatkowi sproszkowanego mleka. Zobacz prosty przepis na słodki krem milky way z mleka w proszku i zrób niespodziankę najbliższym, przygotowując dla nich przepyszne ciasto.
Mleko zagotuj na wolnym ogniu z cukrem i cukrem waniliowym ciągle mieszając, aż do rozpuszczenia składników. Odstaw do ostygnięcia.
Masło wyjęte wcześniej z lodówki (musi być miękkie) utrzyj na puszystą masę, następnie dodawaj porcjami letnie mleko i ciągle miksuj na wolnych obrotach aż do połączenia.
Powoli dodawaj mleko w proszku ciągle miksując. Gdy całość będzie gładką masą możesz przełożyć nią ciasto. Krem po zastygnięciu będzie miał sztywną konsystencję.