Krem o smaku kawowym
 
                                            4 porcje
50 min
Łatwe
Składniki
Krem o smaku kawowym
Krem o smaku kawowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
 
                        W garnku umieść śmietanę, dodaj biały cukier, ziarna kawy i kawę zmieloną. Zagotuj na płycie grzewczej.
Żółtka wymieszaj z likierem, następnie dodaj do nich zagotowaną śmietanę.
Wszystko dokładnie wymieszaj.
 
                        Kokilki wstaw do kąpieli wodnej (do większego naczynia, wypełnionego wrzątkiem do połowy kokilki) i włóż całość do piekarnika.
Piecz przez ok. 30 minut w temperaturze 110 stopni.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.
 
                         
                        Każdą porcję posyp 1 łyżką cukru. Cukier skarmelizuj przy pomocy palnika – najlepszy sposób.
Jeśli nie posiadasz palnika, możesz włożyć foremki na moment, na najwyższą półkę piekarnika ustawionego na funkcję grill.
Podawaj od razu z owocami i orzechami.
 
                                     
                                     
                             
                             
                 
                 
    -thumb.webp) 
                     
                     
     
     
         
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze