Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Krem szodonowy

Krem szodonowy
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

150 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Klasyczny deser, którym zaskoczysz niejednego fana słodyczy.

Składniki

250 g cukru
500 ml białego wytrawnego wina
6 żółtek
50 g araku
20 g żelatyny

Opis wykonania

Do misy robota kuchennego wbijamy żółtka i wsypujemy cukier. Ubijamy na puszystą masę.

Miskę przekładamy do kąpieli wodnej i, cały czas ubijając, dodajemy powoli wino.

Pod koniec dodajemy namoczoną żelatynę i arak.

3

Rozlewamy do pucharków i wkładamy do lodówki na 2 godziny.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych