Krem z fasoli z frankfurterkami
4 porcje
30 min
Łatwe
4 (Ilość ocen: 1)
Krem z czerwonej fasoli. Zupy kremy to - szczególnie zimą - doskonałe rozwiązanie, by się rozgrzać i porządnie najeść :)
Składniki
1 l bulion
300 g franfurterki
1 szt. skóra z boczku lub wędzonka
3 szt. fasola czerwona w puszce
3 szt. cebula
2 łyżka majeranek
1 garść szczypiorek
2 łyżka oliwa
1 szt. makaron
Krem z fasoli z frankfurterkami
Krem z fasoli z frankfurterkami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Do bulionu wrzucamy franfurterki i wedzonke. Niech się trochę pogotują. Na patelni z oliwą szklimy cebulę. Franfurterki i wedzonke wyciągamy na talerz. Do garnka z powstałym wywarem dodajemy fasolkę z puszki razem z zalewą która tam jest. Część fasoli można zostawić do dekoracji lub jak kto woli,żeby struktura w zupie była różna. Cebulę również wrzucamy do garnka, do tego majeranek, sól do smaku i blendujemy. Zupę podaje z franfurterkami, szczypiorkiem i makaronem.
Komentarze