Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

4 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Krem z czerwonej fasoli. Zupy kremy to - szczególnie zimą - doskonałe rozwiązanie, by się rozgrzać i porządnie najeść :)

Składniki

1 l bulion
300 g franfurterki
1 szt. skóra z boczku lub wędzonka
3 szt. fasola czerwona w puszce
3 szt. cebula
2 łyżka majeranek
1 garść szczypiorek
2 łyżka oliwa
1 szt. makaron

Opis wykonania

Do bulionu wrzucamy franfurterki i wedzonke. Niech się trochę pogotują. Na patelni z oliwą szklimy cebulę. Franfurterki i wedzonke wyciągamy na talerz. Do garnka z powstałym wywarem dodajemy fasolkę z puszki razem z zalewą która tam jest. Część fasoli można zostawić do dekoracji lub jak kto woli,żeby struktura w zupie była różna. Cebulę również wrzucamy do garnka, do tego majeranek, sól do smaku i blendujemy. Zupę podaje z franfurterkami, szczypiorkiem i makaronem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 4, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Czy ta zupa jest dość gęsta?