Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Krem z pomidorów z pietruszką

Krem z pomidorów z pietruszką
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Krem z pomidorów z wyraźną nutą zielonej pietruszki

Składniki

1 l bulion lub rosół
300 g pomidory bez skórek
marchewka
mały batat
3 garść natka pietruszki
1 szczypta przyprawy

Opis wykonania

Do rosołu (najlepiej użyć swojej sprawdzonej receptury, ja preferuję całkowicie drobiowy na tradycyjnej włoszczyźnie) dodać pokrojone pomidory, marchewkę i batata. Zagotować tak, by marchewka i batat były miękkie. Po ugotowaniu odstawić na chwilę i zblendować. Na koniec dodać trzy garści pokrojonej natki pietruszki - uzyskamy wówczas pyszny, intensywny pomidorowo - pietruszkowy smak ;)
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Batat i marchewka.. brzmi ciekawie