Krem z pomidorów z pietruszką
3 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Krem z pomidorów z wyraźną nutą zielonej pietruszki
Składniki
1 l bulion lub rosół
300 g pomidory bez skórek
marchewka
mały batat
3 garść natka pietruszki
1 szczypta przyprawy
Krem z pomidorów z pietruszką
Krem z pomidorów z pietruszką
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Do rosołu (najlepiej użyć swojej sprawdzonej receptury, ja preferuję całkowicie drobiowy na tradycyjnej włoszczyźnie) dodać pokrojone pomidory, marchewkę i batata. Zagotować tak, by marchewka i batat były miękkie. Po ugotowaniu odstawić na chwilę i zblendować. Na koniec dodać trzy garści pokrojonej natki pietruszki - uzyskamy wówczas pyszny, intensywny pomidorowo - pietruszkowy smak ;)
Komentarze