Kremowy dip z łososia ze świeżym koperkiem
4 porcje
15 min
Średnie
Dip z wędzonego łososia i serka śmietankowego ze świeżym koperkiem.
Składniki
150 g wędzonego łososia
150 g serka śmietankowego z dodatkiem ziół
200 g śmietany 18%
pęczek koperku
sok z 1 cytryny
świeżo zmielony pieprz
Kremowy dip z łososia ze świeżym koperkiem
Kremowy dip z łososia ze świeżym koperkiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Wędzonego łososia pokrój na małe kawałki. Zmiksuj razem z serkiem śmietankowym, śmietaną i koperkiem przy pomocy blendera. Dodaj sok z cytryny. Dopraw do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Całość udekoruj koperkiem. Dip najlepiej smakuje podawany z krakersami, bagietką lub jako nadzienie do pasztecików z ciasta francuskiego.
Komentarze