Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Krewetki w czosnkowo-śmietankowym sosie podawane z bagietką.

Składniki

300 g surowych, obranych krewetek
ząbki czosnku
3-5 łyżka oleju
100 ml słodkiej śmietany
50 g kwaśnej śmietany
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
otarta skórka z cytryny
sól
pieprz

Opis wykonania

Krewetki włożyć do formy wraz z rozgniecionym czosnkiem i zalać olejem. Nałożyć pokrywkę i gotować w podany sposób. Od czasu do czasu zamieszać. Pozostałe składniki zmieszać ze śmietaną. Wymieszać z krewetkami i doprawić solą oraz pieprzem. Podgrzać w podany sposób. Sposób nastawiania: Gotowanie krewetek: mikrofalówka 600 W, 5-6 minut. Podgrzewanie: mikrofalówka 600 W, ok. 2 minut. Wskazówka: krewetki podawać z bagietką.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Super przepis, u mnie z dodatkiem orientalnej sałatki.
Radosław
Pierwszy raz jadłem krewetki w sosie śmietanowym. Już wiem że nie ostatni. Serio warto eksperymentować. Ja dodałem nieco pietruszki