Krewetki czosnkowo-śmietankowe
4 porcje
Średnie
5 (Ilość ocen: 2)
Krewetki w czosnkowo-śmietankowym sosie podawane z bagietką.
Składniki
300 g surowych, obranych krewetek
ząbki czosnku
3-5 łyżka oleju
100 ml słodkiej śmietany
50 g kwaśnej śmietany
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
otarta skórka z cytryny
sól
pieprz
Krewetki czosnkowo-śmietankowe
Krewetki czosnkowo-śmietankowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Krewetki włożyć do formy wraz z rozgniecionym czosnkiem i zalać olejem. Nałożyć pokrywkę i gotować w podany sposób. Od czasu do czasu zamieszać. Pozostałe składniki zmieszać ze śmietaną. Wymieszać z krewetkami i doprawić solą oraz pieprzem. Podgrzać w podany sposób.
Sposób nastawiania:
Gotowanie krewetek: mikrofalówka 600 W, 5-6 minut.
Podgrzewanie: mikrofalówka 600 W, ok. 2 minut.
Wskazówka: krewetki podawać z bagietką.
Komentarze