Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszne, zdrowe, z nutką alkoholu

Składniki

200 g daktyle (juz bez pestek)
15 g jagody goi
30 g żurawina suszona
100 ml gorąca woda
100 g płatki owsiane górskie (drobne)
20 g mielone orzechy włoskie
2-6 łyżka whisky
1 łyżka kakao surowe
1 łyżka orzechy włoskie mielone
10 szt. orzechy włoskie w całości - do dekoracji

Opis wykonania

Obrane daktyle wrzucamy do miski, dodajemy jagody goi, żurawinę i zalewamy gorącą wodą. Odstawiamy na ok. 10 minut. Po tym czasie blendujemy zawartość miski na gładką masę. Gdy masa jest gotowa, dodajemy płatki owsiane, mielone orzechy i whisky, dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Praliny formujemy w dłoniach, obtaczając jedne w kakao a drugie w mielonych orzechach. Chłodzimy w lodówce. PYCHA!


Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych