Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

35 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Liczba ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Kurczak ala caprese, czyli delikatne mięso z piersi kurczaka zapiekane z klasyką kuchni włoskiej – soczystymi pomidorami, rozpływającym się serem mozzarella i świeżymi listkami bazylii.

Składniki

2 piersi z kurczaka
2 pomidory
250 g mozzarelli
1/2 szklanki liści świeżej bazylii
2 łyżki oliwy z oliwek
Sól, pieprz i słodka papryka do smaku

Opis wykonania

1

Pomidory umyj pokrój w plasterki, ser mozzarella również pokrój plasterki.

2

Każdą z piersi kurczaka natnij nożem poprzecznie w kilku miejscach, oprósz przyprawami – solą, pieprzem i słodką papryką.

Porada

Para i ciepło to duet idealny! Dlatego piekarnik marki Bosch z dodatkiem pary to gwarancja miękkich i soczystych potraw.



Bosh Logo
Bosh
3

Kurczaka przełóż do formy wysmarowanej oliwą. Do każdego nacięcia włóż pomidor i ser oraz listki bazylii (część zachowaj do dekoracji gotowego dania).

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz przez około 25 minut.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Liczba ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Ewusia1222
Pyszny zdrowy obiad
Marzenna
Delikatny mięciutki filet drobiowy o pod mleczną mozzarellą jest najsmaczniejszy.