Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Kurczak ala caprese

Kurczak ala caprese
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

35 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Kurczak ala caprese, czyli delikatne mięso z piersi kurczaka zapiekane z klasyką kuchni włoskiej – soczystymi pomidorami, rozpływającym się serem mozzarella i świeżymi listkami bazylii.

Składniki

2 piersi z kurczaka
2 pomidory
250 g mozzarelli
1/2 szklanki liści świeżej bazylii
2 łyżki oliwy z oliwek
Sól, pieprz i słodka papryka do smaku

Opis wykonania

1

Pomidory umyj pokrój w plasterki, ser mozzarella również pokrój plasterki.

2

Każdą z piersi kurczaka natnij nożem poprzecznie w kilku miejscach, oprósz przyprawami – solą, pieprzem i słodką papryką.

Porada

Para i ciepło to duet idealny! Dlatego piekarnik marki Bosch z dodatkiem pary to gwarancja miękkich i soczystych potraw.



Bosh Logo
Bosh
3

Kurczaka przełóż do formy wysmarowanej oliwą. Do każdego nacięcia włóż pomidor i ser oraz listki bazylii (część zachowaj do dekoracji gotowego dania).

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz przez około 25 minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych