Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Kurczak ala caprese

Opis wykonania

Kurczak ala caprese, czyli delikatne mięso z piersi kurczaka zapiekane z klasyką kuchni włoskiej - soczystymi pomidorami, rozpływającym się serem mozzarella i świeżymi listkami bazylii.

Kurczak ala caprese - krok 1

Pomidory umyj pokrój w plasterki, ser mozzarella również pokrój plasterki.

Kurczak ala caprese - krok 2

Każdą z piersi kurczaka natnij nożem poprzecznie w kilku miejscach, oprósz przyprawami - solą, pieprzem i słodką papryką.

Kurczak ala caprese - krok 3

Kurczaka przełóż do formy wysmarowanej oliwą. Do każdego nacięcia włóż pomidor i ser oraz listki bazylii (część zachowaj do dekoracji gotowego dania).

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz przez około 25 minut.