Kurki marynowane
![Kurki marynowane](https://akademiasmaku.pl/storage/7340/conversions/kurki-marynowane-4508-single.webp)
12 porcje
60 min
Łatwe
4 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Kurki marynowane
Kurki marynowane
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8678/conversions/0IQqNPQ4tOxdlj-thumb.webp)
Grzyby przebieramy, płuczemy i suszymy na sicie.
Do marynaty nadają się tylko zdrowe, jędrne okazy.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8679/conversions/IShMyhSCuFjnzV-thumb.webp)
Do garnka z gotującą wodą wrzucamy przebrane kurki i gotujemy ok. 12 minut, na niskiej mocy płyty grzewczej.
Przecedzamy grzyby na sicie i hartujemy w lodowatej wodzie.
Wszystkie składniki marynaty wkładamy do garnka i gotujemy 5 minut.
Porada
Obawiasz, że podczas gotowania coś może pójść nie tak? Rozgotowane warzywa czy przypalony sos już nigdy nie będą problemem. Sensor gotowania PerfectCook w płytach indukcyjnych marki Bosch precyzyjnie kontroluje temperaturę gotowania i eliminuje ryzyko porażki!
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/8680/conversions/9DNCyFdq7rEO5p-thumb.webp)
Po zagotowaniu dodajemy wcześniej przygotowane grzyby i gotujemy jeszcze 5 minut.
Grzyby razem z zalewą przelewamy do słoików i zakręcamy wieczkiem. Pasteryzujemy 10 minut.
Komentarze