Kurki marynowane
12 porcje
60 min
Łatwe
4 (Ilość ocen: 3)
Składniki
Kurki marynowane
Kurki marynowane
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Grzyby przebieramy, płuczemy i suszymy na sicie.
Do marynaty nadają się tylko zdrowe, jędrne okazy.
Do garnka z gotującą wodą wrzucamy przebrane kurki i gotujemy ok. 12 minut, na niskiej mocy płyty grzewczej.
Przecedzamy grzyby na sicie i hartujemy w lodowatej wodzie.
Wszystkie składniki marynaty wkładamy do garnka i gotujemy 5 minut.
Porada
Obawiasz, że podczas gotowania coś może pójść nie tak? Rozgotowane warzywa czy przypalony sos już nigdy nie będą problemem. Sensor gotowania PerfectCook w płytach indukcyjnych marki Bosch precyzyjnie kontroluje temperaturę gotowania i eliminuje ryzyko porażki!
Po zagotowaniu dodajemy wcześniej przygotowane grzyby i gotujemy jeszcze 5 minut.
Grzyby razem z zalewą przelewamy do słoików i zakręcamy wieczkiem. Pasteryzujemy 10 minut.
Komentarze