Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Łazanki z mięsem mielonym

Opis wykonania

Pachnący majerankiem, prosto z piekarnika, pyszny przepis na makaron.

baner reklamowy maszynki do mielenia

Makaron gotujemy na pół twardo,odcedzamy,hartujemy zimną wodą.Kapustę płuczemy,kroimy,wrzucamy do dużego garnka,zalewamy wodą,gotujemy z dodatkiem soli, ziela angielskiego i liścia laurowego.W między czasie boczek,cebulę,pieczarki kroimy w kostkę.Na szerokiej patelni rozgrzewamy smalec dodajemy boczek,cebulę,pieczarki podsmażamy,dodajemy mięso mielone,czosnek przeciśnięty przez praskę,koncentrat grzybowy,mieszamy,doprawiamy solą i pieprzem,zalewamy bulionem,gotujemy na średnim ogniu aż bulion wyparuje często mieszając.Kapustę odcedzamy.Do kapusty wrzucamy makaron,mięso mielone,dokładnie mieszamy,sprawdzamy smak.Całość przekładamy na blachę,posypujemy majerankiem,wkładamy do piekarni nagrzanego do 180`C na ok.25minut.Powinno się lekko zrumienić.Wyjmujemy makaron,dzielimy na talerze.SMACZNEGO.