Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Legalny, świąteczny i nie tylko sernik na zimno

Legalny, świąteczny i nie tylko sernik na zimno
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

120 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Sernik na kokosowym spodzie z galaretką i truskawkami.

Składniki

40 g Mąka kokosowa
5 g Olej kokosowy
5 g Kakao
145 g Twaróg chudy
5 ml Bezcukrowy syrop waniliowy
50 ml Mleko
2/3 szt. Truskawki
7 g Galaretka dietetyczna

Opis wykonania

Mąkę wraz z rozpuszczonym olejem i kakao wymuszaj. Dodaj przegotowanej letniej wody tak by masa była klejąca i przełóż dobrze ugniatając do naczynia. Ser wymieszaj z syropem oraz mlekiem w blenderze do uzyskania gładkiej konsystencji przypominającej serek homogenizowany. Przełóż na wcześniej przygotowany spód i wstaw do lodówki na Ok. 2 h. Przygotuj galaretkę z 1/2 niż według przepisu na opakowaniu ilością wody i poczekaj do momentu aż będzie można ją bezpiecznie wylać na nasz deser (może to potrwać 1,5/2 h). Pokrój truskawki, Wyciąg deser z lodówki, wyłóż na wierzch truskawki i polej galaretką. Całość ponownie umieść w lodówce do całkowitego stężenia galaretki.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy