Lemoniada arbuzowa

2 porcje
10 min
Łatwe
Arbuz oraz cytryna to idealne słodko-kwaśne połączenie, które orzeźwi Cię w gorący dzień.
Składniki
400 g - arbuza (miąższ)
- sok z ½ cytryny
1 łyżeczka - miodu
8 listków - mięty + kilka listków do dekoracji
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
95 kcal
Tłuszcz
0.2 g
Węglowodany
22.1 g
Błonnik
1.3 g
Białko
0.6 g
Sól
0 g
Lemoniada arbuzowa
Lemoniada arbuzowa
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Kawałki arbuza zblenduj na jednolitą masę, dodaj sok z cytryny, miód i listki mięty, całość ponownie zblenduj.

Lemoniadę możesz schłodzić w lodówce, podawaj udekorowaną listkami mięty.
Komentarze