Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe


Arbuz oraz cytryna to idealne słodko-kwaśne połączenie, które orzeźwi Cię w gorący dzień.

Składniki

400 g - arbuza (miąższ)
- sok z ½ cytryny
1 łyżeczka - miodu
8 listków - mięty + kilka listków do dekoracji

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
95 kcal
Tłuszcz
0.2 g
Węglowodany
22.1 g
Błonnik
1.3 g
Białko
0.6 g
Sól
0 g

Opis wykonania

Krok 1

Kawałki arbuza zblenduj na jednolitą masę, dodaj sok z cytryny, miód i listki mięty, całość ponownie zblenduj.

Krok 2

Lemoniadę możesz schłodzić w lodówce, podawaj udekorowaną listkami mięty.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
roberto
Bardzo dobra, idealna na lato, orzeźwiająca. Fajnie, że nie ma cukru, tylko miód.
Oksana
Pyszna lemoniada! Idealna bedzie na lato, jak bedzie sezon na arbuzy. Bardzo orzeźwiająca. Przepis dodałam do ulubionych.