120 min P0DT2H0M0S P0DT2H0M0S Średnie dla 4 osób Akademia Smaku Do tej potrawy użyjesz Roboty kuchenne Drukuj lub pobierz PDF Nie wygaszaj ekranu Udostępnij Tweet Pin it
Opis wykonania Przepis na pyszne, regionalne lepnije- serbskie pierogi Opis przygotowania: Mąkę połącz z solą, wrzącą wodą i olejem. Całość wyrób w mikserze. Wyłóż ciasto na stolnię (ciasto powinno odchodzić od ręki). Jeśli nie jest dostatecznie wyrobione możesz zagnieść je ręką jeszcze kilka razy. Rozwałkuj ciasto na stolnicy. Na cieście odciśnij szklanką kółka, wytnij je. Kółka nadziej truskawkami, zlep na kształt pierogów. Pierogi wrzuć do gotującej się, odrobinę posolnej wody. Gdy pierogi wypłyną na powierzchnię, to znak, że są już gotowe. Ugotowane pierogi wrzuć na chwilę do kąpieli w letniej wodzie. Smacznego!