Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

120 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)

Składniki

1kg mąki pszennej
120ml oleju
500ml wrzącej wody
odrobina soli
truskawki

Opis wykonania

Przepis na pyszne, regionalne lepnije- serbskie pierogi

Opis przygotowania:

Lepnije Ewy Oranowskiej- Wróbel - zdjęcie 1

  1. Mąkę połącz z solą, wrzącą wodą i olejem. Całość wyrób w mikserze. 
  2. Wyłóż ciasto na stolnię (ciasto powinno odchodzić od ręki). Jeśli nie jest dostatecznie wyrobione możesz zagnieść je ręką jeszcze kilka razy.
  3. Rozwałkuj ciasto na stolnicy.
  4.  Na cieście odciśnij szklanką kółka, wytnij je.
  5. Kółka nadziej truskawkami, zlep na kształt pierogów.
  6. Pierogi wrzuć do gotującej się, odrobinę posolnej wody.
  7. Gdy pierogi wypłyną na powierzchnię, to znak, że są już gotowe.
  8. Ugotowane pierogi wrzuć na chwilę do kąpieli w letniej wodzie.

Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych