Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Lepnije Ewy Oranowskiej- Wróbel

Opis wykonania

Przepis na pyszne, regionalne lepnije- serbskie pierogi

Opis przygotowania:

Lepnije Ewy Oranowskiej- Wróbel - zdjęcie 1

  1. Mąkę połącz z solą, wrzącą wodą i olejem. Całość wyrób w mikserze. 
  2. Wyłóż ciasto na stolnię (ciasto powinno odchodzić od ręki). Jeśli nie jest dostatecznie wyrobione możesz zagnieść je ręką jeszcze kilka razy.
  3. Rozwałkuj ciasto na stolnicy.
  4.  Na cieście odciśnij szklanką kółka, wytnij je.
  5. Kółka nadziej truskawkami, zlep na kształt pierogów.
  6. Pierogi wrzuć do gotującej się, odrobinę posolnej wody.
  7. Gdy pierogi wypłyną na powierzchnię, to znak, że są już gotowe.
  8. Ugotowane pierogi wrzuć na chwilę do kąpieli w letniej wodzie.

Smacznego!

Bosch do kuchni