Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

8 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Masz ochotę na pyszne, a jednocześnie zdrowe lody? Sprawdź jak zrobić szybkie i pyszne domowe lody z mleka kokosowego i banana! Domowe lody w kilka minut? Zobacz jakie to proste:

Składniki

2 szt. Banany (im bardziej dojrzałe tym lepiej)
1 puszka Mleczko kokosowe
3 łyżeczka Wiórki kokosowe

Opis wykonania

Banany obierz ze skórki i włóż do blendera. Do owoców dodaj gęstą, białą część mleczka kokosowego i 2 łyżeczki wiórek kokosowych. Zmiksuj wszystko na gładką masę.

Przelej całość do szczelnego pojemnika i posyp pozostałymi wiórkami kokosowymi. Pojemnik umieść w zamrażalniku na kilka godzin. By nie powstały grudki lodu, w trakcie zamrażania (średnio co około godzinę) przemieszaj całą masę.

Szukasz sprzętów do swojej kuchni? Sprawdź ofertę Bosch: Blendery ręczne i chłodziarko-zamrażarki

Lody podawaj jako deser lub słodką przekąskę, posypane dodatkową porcją wiórków kokosowych lub z ulubionymi dodatkami (owocami, polewą czy posypką czekoladową).

By ułatwić nakładanie lodów warto je wyjąć z zamrażarki co najmniej 15 minut przed podaniem.

Smacznego!

Więcej przepisów na domowe lody znajdziesz tutaj: Lody

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych