Lody bananowo-kokosowe
8 porcje
10 min
Łatwe
Składniki
Lody bananowo-kokosowe
Lody bananowo-kokosowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Banany obierz ze skórki i włóż do blendera. Do owoców dodaj gęstą, białą część mleczka kokosowego i 2 łyżeczki wiórek kokosowych. Zmiksuj wszystko na gładką masę.
Przelej całość do szczelnego pojemnika i posyp pozostałymi wiórkami kokosowymi. Pojemnik umieść w zamrażalniku na kilka godzin. By nie powstały grudki lodu, w trakcie zamrażania (średnio co około godzinę) przemieszaj całą masę.
Szukasz sprzętów do swojej kuchni? Sprawdź ofertę Bosch: Blendery ręczne i chłodziarko-zamrażarki
Lody podawaj jako deser lub słodką przekąskę, posypane dodatkową porcją wiórków kokosowych lub z ulubionymi dodatkami (owocami, polewą czy posypką czekoladową).
By ułatwić nakładanie lodów warto je wyjąć z zamrażarki co najmniej 15 minut przed podaniem.
Smacznego!
Więcej przepisów na domowe lody znajdziesz tutaj: Lody
Komentarze