Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

7 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Łosoś peklowany w soli i cukrze z dodatkiem kopru,burakow oraz pieprzu kolorowego. Podany z filetami z pomarańczy,sosem miodowym i pire buraczanym.

Składniki

500 g Łosoś ze skórą 500g,sól morska i cukier brązowy po 200g,ziarna Kolendy i kopru po 1 opakowaniu,pęczek koperku,2 łyżki pieprzu kolorowego mlotkowanego,50 ml wódki lub whisky,5 łyżek miodu,5lyzek musztardy Dijon,6 burakow,kielki do smażenia, 6 rzodkiewek,og

Opis wykonania

Filet oczyszczamy z ości i łusek. W misce mieszamy cukier,sól ziarna kopru i kolendrę,pieprz i pokrojony koper. Nacieramy rybę tartymi burakami i wódką aby się zabarwila. Zasypujemy lososia zasypka na 48 h i wkladamy do lodowki.,kladac na rybe obciazenie.Wyjmujemy,oczyszczamy z zasypki i kroimi w cieniutkie plastry pod kątem przy skórze. Z buraków robimy pire z czosnkiem i masłem. Z pomarańczy wykrawamy filety. Kielki smażymy. Mieszamy 5 łyżek miodu i tyle samo musztardy Dijon. Wykładamy jak na zdjęciu. Z ogórka kroimy obieraczka pasy i zwijamy w rulony,rzodkiewki kroimy na 4 wzdłuż. Na koniec posypujemy całość różowym pieprzem. Gotowe !
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych