Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Łosoś w sosie musztardowym z chipsem z parmezanu

Opis wykonania

  1. Ziemniaki i pietruszkę na purée gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.

  2. Na papier do pieczenia nasypujemy dwie okrągłe łyżki startego sera i wkładamy do rozgrzanego do 180 piekarnika na ok. 8–10 min.

  3. Czosnek do łososia przeciskamy przez praskę i nacieramy nim rybę. Doprawiamy solą, pieprzem, smarujemy masłem i skrapiamy oliwą.

  4. Przygotowujemy sos – wyciskamy sok z cytryny, siekamy drobno kapary i koperek i mieszamy z pozostałymi składnikami.

  5. Łososia układamy na rozgrzanej patelni i zalewamy sosem. Smażymy chwilę pod przykryciem z obu stron do momentu, aż mięso się zetnie, a skórka delikatnie przypiecze.

    W międzyczasie ugotowane i przestudzone warzywa wkładamy do blendera i dodając czosnek, masło, śmietankę, sól i pieprz miksujemy do uzyskania idealnie gładkiej konsystencji.

  6. Na koniec do purée dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki i mieszamy. Na talerzu układamy purée, łososia i wystudzony chips z parmezanu.

Bosch do kuchni