Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Lumumba - rozgrzwający napój z rumem

Lumumba - rozgrzwający napój z rumem
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

4 (Ilość ocen: 2)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Napój z kakao, mleka, rumu i likieru migdałowego z dodatkiem białej śmietany. Napoje alkoholowe z rumem są idealne na chłodne, zimowe wieczory.

Składniki

2 łyżeczka kakao w proszku
150 ml mleka
1-2 łyżka rumu
likier migdałowy

Opis wykonania

Wymieszać kakao i mleko w jednym kubku. Podgrzać w podany sposób, nie gotować. Dodać alkohol i nałożyć na kakao śmietankę.

 

Sposób nastawiania:

Maks. moc mikrofalówki, ok. 1 minut. Przy grzaniu cieczy do naczynia zawsze należy wkładać łyżkę w celu uniknięcia przegrzania cieczy. Przy przegrzaniu temperatura cieczy wzrasta bez powstawania typowych pęcherzyków pary. Już mały wstrząs naczynia może spowodować gwałtowne wykipienie lub rozbryzg gorącej cieczy. Może to być przyczyną oparzenia.

Oceń przepis
Średnia ocen: 4, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Pafwvcio
Oj wejdzie wejdzie, w zimowe dni :D