Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Lunch box: Kokosowy omlet z marchewką. Makaron z suszonymi pomidorami, cukinią i oliwkami.

Składniki

30 g suszone pomidory
1/2 szt. cukinia
40 g oliwki czarne
100 g makaron bezglutenowy
2 szt. jajka
15 g mąka kokosowa
1 szczypta cynamon
1 szt. nektarynka
1 szczypta sól
1 szczypta bazylia, oregano, sól, pieprz
1 łyżeczka oliwa z suszonych pomidorów

Opis wykonania

Omlet: Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli. Marchewkę zetrzeć na tarce lub zblendować na małe kawałki, wymieszać z żółtkami, cynamonem i czubatą łyżką mąki kokosowej. Wymieszać z ubitymi białkami. Smażyć na patelni po obu stronach na małym ogniu lub upiec w piekarniku. Pokroić na kawałki, spakować do pojemnika, dodać ulubione owoce. Makaron: Makaron ugotować al dente, w między czasie na patelni grillowej lub zwykłej, posmażyć cukinię z solą i pieprzem, pokroić oliwki i pomidory. Makaron odcedzić dodać pokrojone suszone pomidory, czarne oliwki, bazylię, oregano i łyżkę oliwy z suszonych pomidorów. Spakować do pojemnika. Jak makaron wystygnie można dodać rukolę.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych