Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Makaron ryżowy z krewetkami awokado i pomidorkami

Składniki

50 g Makaron ryżowy
ok. 10 szt. Pomidorki koktajlowe
Awokoado
ok. 10 szt. Krewetki
Sól
Pieprz
Czosnek
Olej kokosowy

Opis wykonania

Zaczynam od przygotowania krewetek: usuwamy pancerzyki oraz wnętrzności poprzez nacięcie krewetki wzdłuż. W miedzy czasie wrzucamy makaron ryżowy do miski i zalewamy go gorącą wodą na ok.6 minut. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, na który wrzucamy czosnek pokrojony w drobniutkie plasterki. Gdy czosnek się lekko zarumieni dorzucamy obrobione i lekko posolone krewetki, pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe, oraz pokrojone w drobne cząstki awokado. Wszystko smażymy ze sobą około 5 minut. Na koniec na patelnię dorzucamy odcedzony makarony ryżowy, mieszamy ze sobą wszystkie składniki i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Opcjonalnie można wszystko polać sosem słodko- kwaśnym (bardzo pasuje do tego dania-polecam!). GOTOWE :) Całość pakujemy do lunch-boxa i zabieramy ze sobą do pracy. Najlepiej smakuje na ciepło więc jeżeli mamy możliwość skorzystania z mikrofalówki polecam odgrzać danie.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych