


Makaron ryżowy z krewetkami awokado i pomidorkami
Zaczynam od przygotowania krewetek: usuwamy pancerzyki oraz wnętrzności poprzez nacięcie krewetki wzdłuż. W miedzy czasie wrzucamy makaron ryżowy do miski i zalewamy go gorącą wodą na ok.6 minut. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, na który wrzucamy czosnek pokrojony w drobniutkie plasterki. Gdy czosnek się lekko zarumieni dorzucamy obrobione i lekko posolone krewetki, pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe, oraz pokrojone w drobne cząstki awokado. Wszystko smażymy ze sobą około 5 minut. Na koniec na patelnię dorzucamy odcedzony makarony ryżowy, mieszamy ze sobą wszystkie składniki i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Opcjonalnie można wszystko polać sosem słodko- kwaśnym (bardzo pasuje do tego dania-polecam!). GOTOWE :) Całość pakujemy do lunch-boxa i zabieramy ze sobą do pracy. Najlepiej smakuje na ciepło więc jeżeli mamy możliwość skorzystania z mikrofalówki polecam odgrzać danie.