

Tatar z łososia i delikatna, zielona sałatka do ryby to sposób na szybką, lekką i smaczną kolację.
Łososia wędzonego, cebule czerwoną i czosnek pokroić w drobną kostkę , rozdrobnić koperek dodać do łososia wymieszanego z cebulą i czosnkiem, całość doprawić solą, pieprzem, niewielką ilością soku z cytryny i oliwą z oliwek wymieszać odstawić na kilka minut. Na patelni zredukować sok jabłkowy po zredukowaniu dodać oliwę z oliwek energicznie mieszając. Porwać sałatę freeze, koperek, kolendrę i delikatnie skropić przyrządzonym dressingiem jabłkowym Pomidorki cherry pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda. Ciabatte zmrozić następnie wyciąć cienkie plastry nadać okrągły kształt, wycięte grzanki obsmażyć na maśle klarowanym. Z ogórka zrobić tagiatelle, skropić octem winnym wymieszanym z solą pieprzem i cukrem. Krem jogurtowy: jogurt naturalny wymieszać z drobno rozdrobnionym koperkiem, sokiem z cytryny, całość doprawić solą, pieprzem i cukrem pudrem. Z pumpernikla wyciąć kółko ułożyć na nim tatar z wędzonego łososia na górze ułożyć ogórka, na rancie talerza sałatkę ziołową i grzanki , rozciągnąć łezkę z kremu jogurtowego, całość posypać kawiorem z troci.