Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Tatar z wędzonego łososia na pumperniklu

Tatar z wędzonego łososia na pumperniklu
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Tatar z łososia i delikatna, zielona sałatka do ryby to sposób na szybką, lekką i smaczną kolację.

Składniki

150 g łosoś wędzony
1 szt. ogórek zielony
1 szt. koperek
1 łyżeczka kawior z troci
100 ml jogurt naturalny
40 g chleb pumpernikiel
1 garść sałata freeze
2 szt. pomidorki cherry
1 szt. czerwona cebula
1 szt. cytryna
1 łyżeczka cukier puder
1 łyżeczka sól
1 szt. pieprz
1 szklanka sok jabłkowy
60 ml oliwa z oliwek
1 szt. bułka ciabatta
1 szt. czosnek
100 g masło klarowane
1 garść kolendra

Opis wykonania

Łososia wędzonego, cebule czerwoną i czosnek pokroić w drobną kostkę , rozdrobnić koperek dodać do łososia wymieszanego z cebulą i czosnkiem, całość doprawić solą, pieprzem, niewielką ilością soku z cytryny i oliwą z oliwek wymieszać odstawić na kilka minut. Na patelni zredukować sok jabłkowy po zredukowaniu dodać oliwę z oliwek energicznie mieszając. Porwać sałatę freeze, koperek, kolendrę i delikatnie skropić przyrządzonym dressingiem jabłkowym Pomidorki cherry pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda. Ciabatte zmrozić następnie wyciąć cienkie plastry nadać okrągły kształt, wycięte grzanki obsmażyć na maśle klarowanym. Z ogórka zrobić tagiatelle, skropić octem winnym wymieszanym z solą pieprzem i cukrem. Krem jogurtowy: jogurt naturalny wymieszać z drobno rozdrobnionym koperkiem, sokiem z cytryny, całość doprawić solą, pieprzem i cukrem pudrem. Z pumpernikla wyciąć kółko ułożyć na nim tatar z wędzonego łososia na górze ułożyć ogórka, na rancie talerza sałatkę ziołową i grzanki , rozciągnąć łezkę z kremu jogurtowego, całość posypać kawiorem z troci.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych