Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Makaron penne z kapustą

Makaron penne z kapustą
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Smaczne i pożywne danie.Polecam.

Składniki

80 dag. makaronu typu penne
80 dag. kapusty kiszonej
1/2 główki średniej kapusty białej (ok.1kg)
80 dag. kiełbasy zwyczajnej
50 dag, boczku wędzonego gotowanego
3 średnie cebule
1 średnia marchewka
1 czerwona papryka
zielona pietruszka
4 ząbki czosnku
3-4 ziela angielskiego i liścia laurowego
sól,pieprz,magii do smaku

Opis wykonania

Makaron gotujemy wg.opisu na opakowaniu,odcedzamy,hartujemy zimną wodą. Białą kapustę szatkujemy wrzucamy do garnka,dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę,kilka kulek ziela angielskiego i listki liścia laurowego,zalewamy wodą,lekko solimy.Kapustę kiszoną płuczemy pod pierzącą zimną wodą odsączamy,kroimy.Wrzucamy do drugiego garnka dodajemy dodajemy potartą na tarce o grubych oczkach marchewkę,zalewamy wodą,lekko solimy.Gotujemy kapusty do miękkości ( nie rozgotowujemy ich ).W między czasie kiełbasę,boczek,cebulę kroimy w kostkę.Podsmażamy na patelni dodajemy poszatkowany czosnek .Gdy kapusty będą miękkie odcedzamy z nadmiaru wody.Wszystko mieszamy w jednym garnku,doprawiamy do smaku,mieszamy.Porcjujemy na talerze,posypujemy posiekaną pietruszką .SMACZNEGO
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych