


Smaczne i pożywne danie.Polecam.
Makaron gotujemy wg.opisu na opakowaniu,odcedzamy,hartujemy zimną wodą. Białą kapustę szatkujemy wrzucamy do garnka,dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę,kilka kulek ziela angielskiego i listki liścia laurowego,zalewamy wodą,lekko solimy.Kapustę kiszoną płuczemy pod pierzącą zimną wodą odsączamy,kroimy.Wrzucamy do drugiego garnka dodajemy dodajemy potartą na tarce o grubych oczkach marchewkę,zalewamy wodą,lekko solimy.Gotujemy kapusty do miękkości ( nie rozgotowujemy ich ).W między czasie kiełbasę,boczek,cebulę kroimy w kostkę.Podsmażamy na patelni dodajemy poszatkowany czosnek .Gdy kapusty będą miękkie odcedzamy z nadmiaru wody.Wszystko mieszamy w jednym garnku,doprawiamy do smaku,mieszamy.Porcjujemy na talerze,posypujemy posiekaną pietruszką .SMACZNEGO