Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Kasza jaglana z kiełkami na patelnię, prażonymi pestkami słonecznika, rukolą i kolendrą

Kasza jaglana z kiełkami na patelnię, prażonymi pestkami słonecznika, rukolą i kolendrą
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Przepis na kaszę jaglaną z dodatkiem kiełków, prażonych pestek słonecznika i rukoli.

Składniki

kasza jaglana
oliwa
kolendra
kmin rzymski
chilli
kiełki na patelnię
sól
trawa cytrynowa lub estragon
kurkuma
uprażone pestki/migdały/orzechy
świeże zioła i inne dodatki

Opis wykonania

  1. Kaszę podpraż na sucho, przelej wrzątkiem, a następnie zalej 2-krotną ilością wody. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu, nie mieszaj.
  2. Na patelnię wlej 2 łyżki gorącej wody, dodaj 2 łyżki oliwy.
  3. Dodaj kolendrę, kmin rzymski, odrobinę chili, przypraw solą.
  4. Dodaj„kiełki na patelnię”, trawę cytrynową lub estragon. Dopraw kurkumą.
  5. Całość duś na małym ogniu pod przykryciem przez kilka minut.
  6. Dodaj ugotowaną kaszę, wymieszaj, dodaj uprażone pestki, migdały lub orzechy i świeże zioła.
  7. Możesz dodać też pomidory suszone na słońcu.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych