Kasza jaglana z kiełkami na patelnię, prażonymi pestkami słonecznika, rukolą i kolendrą
Opis wykonania
Przepis na kaszę jaglaną z dodatkiem kiełków, prażonych pestek słonecznika i rukoli.
- Kaszę podpraż na sucho, przelej wrzątkiem, a następnie zalej 2-krotną ilością wody. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu, nie mieszaj.
- Na patelnię wlej 2 łyżki gorącej wody, dodaj 2 łyżki oliwy.
- Dodaj kolendrę, kmin rzymski, odrobinę chili, przypraw solą.
- Dodaj„kiełki na patelnię”, trawę cytrynową lub estragon. Dopraw kurkumą.
- Całość duś na małym ogniu pod przykryciem przez kilka minut.
- Dodaj ugotowaną kaszę, wymieszaj, dodaj uprażone pestki, migdały lub orzechy i świeże zioła.
- Możesz dodać też pomidory suszone na słońcu.