Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Kasza jaglana z kiełkami na patelnię, prażonymi pestkami słonecznika, rukolą i kolendrą

Opis wykonania

Przepis na kaszę jaglaną z dodatkiem kiełków, prażonych pestek słonecznika i rukoli.

  1. Kaszę podpraż na sucho, przelej wrzątkiem, a następnie zalej 2-krotną ilością wody. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu, nie mieszaj.

  2. Na patelnię wlej 2 łyżki gorącej wody, dodaj 2 łyżki oliwy.

  3. Dodaj kolendrę, kmin rzymski, odrobinę chili, przypraw solą.

  4. Dodaj„kiełki na patelnię”, trawę cytrynową lub estragon. Dopraw kurkumą.

  5. Całość duś na małym ogniu pod przykryciem przez kilka minut.

  6. Dodaj ugotowaną kaszę, wymieszaj, dodaj uprażone pestki, migdały lub orzechy i świeże zioła.

  7. Możesz dodać też pomidory suszone na słońcu.