Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Makaron z indykiem i marchewkę wg Jana Żółcińskiego

Makaron z indykiem i marchewkę wg Jana Żółcińskiego
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Proste, sycące i aromatyczne danie dla całej rodziny.

Składniki

300 g Mięso z indyka
1 szt. Ziele angielskie
1 szt. Liść laurowy
1 garść Zielony pieprz
1 szczypta Sól
2 szt. Marchew
200 ml Przecier pomidorowy
250 g Makaron rurki
50 ml Woda
1 łyżeczka Cukier
1 garść Natka pietruszki

Opis wykonania

  1. Mięso z indyka pokrój w drobne kawałki.
  2. Mięso wrzuć do garnka, dodaj wodę, liść laurowy, ziele angielskie, sól.
  3. Całość gotuj około 20 minut pod przykryciem, po tym czasie dodaj startą marchewkę
  4. Wyjmij liść laurowy, dodaj pól łyżeczki cukru.
  5. Sos gotuj do momentu aż marchewka będzie miękka, a sos odparuje.
  6. Do całości dodaj przecież pomidorowy.
  7. W osobnym naczyniu ugotuj makaron.
  8. Makaron wyłóż na talerz i polej przygotowanym wcześniej sosem.
  9. Potrawę posyp natką pietruszki.

Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
zielone_obloczki
U mnie z tagiatelle. Polecam do przepisu dodać sos sojowy.