Makaron z indykiem i marchewkę wg Jana Żółcińskiego
4 porcje
45 min
Łatwe
Proste, sycące i aromatyczne danie dla całej rodziny.
Składniki
300 g Mięso z indyka
1 szt. Ziele angielskie
1 szt. Liść laurowy
1 garść Zielony pieprz
1 szczypta Sól
2 szt. Marchew
200 ml Przecier pomidorowy
250 g Makaron rurki
50 ml Woda
1 łyżeczka Cukier
1 garść Natka pietruszki
Makaron z indykiem i marchewkę wg Jana Żółcińskiego
Makaron z indykiem i marchewkę wg Jana Żółcińskiego
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
- Mięso z indyka pokrój w drobne kawałki.
- Mięso wrzuć do garnka, dodaj wodę, liść laurowy, ziele angielskie, sól.
- Całość gotuj około 20 minut pod przykryciem, po tym czasie dodaj startą marchewkę
- Wyjmij liść laurowy, dodaj pól łyżeczki cukru.
- Sos gotuj do momentu aż marchewka będzie miękka, a sos odparuje.
- Do całości dodaj przecież pomidorowy.
- W osobnym naczyniu ugotuj makaron.
- Makaron wyłóż na talerz i polej przygotowanym wcześniej sosem.
- Potrawę posyp natką pietruszki.
Smacznego!
Komentarze