Makaron z krewetkami i rukolą

2 porcje
20 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Makaron z krewetkami i rukolą
Makaron z krewetkami i rukolą
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Czosnek posiekać drobno lub przecisnąć przez wyciskarkę. Suszone pomidory zblendować na pastę. Ugotować makaron zgodnie z czasem na opakowaniu. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć chwilę czosnek i chilli. Gdy zaczną lekko skwierczeć dodać krewetki i podgrzewać przez minutę. Wlać wino i puree z suszonych pomidorów i dusić kilka minut. Makaron odsączyć na sitku i wrzucić na patelnię, wcisnąć sok z cytryny i dodać połowę rukoli. Spróbować czy nie trzeba posolić/popieprzyć. Rozdzielić na talerze, posypać startą skórką z cytryny i udekorować resztą rukoli.
Komentarze