Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Mała kaszka manna dla każdego maluszka

Opis wykonania

Przepis jest banalnie prosty i szybki, a jego wielką zaletą jest to, że możemy go wykonać dnia poprzedniego i rano mamy ekstra czas na wypicie kawy!:)

baner reklamowy maszynki do mielenia

Zaczynam przygotowanie od zagotowania w rondelku 300ml mleka. Następnie, gdy mleko nabierze już lekko się podgrzeje dodajemy słodzik ( ilość zależy od upodobania co do poziomu słodkości, ja sugeruję od 2-4 łyżeczek ale najlepiej spróbować podczas gotowania), oraz cynamon (ilość też ze względu na upodobanie- u mnie wszyscy uwielbiają cynamon więc ja dodaję nawet 1,5 łyżeczki). Całość mieszamy trzepaczką aż do rozpuszczenia, dodając naszą kaszkę manną, i dalej gotujemy na niezbyt dużym ogniu, energicznie mieszając aż do zgęstnienia kaszki, czyli ok. 3-5 minut. Kaszka jest gotowa. Do przygotowanych kubeczków wykładamy na dno po 3 biszkopciki, układamy porcję przygotowanej kaszki. Wierzch naszego słodkiego śniadanka polewamy połączenia pół-na pół mleczka kokosowego z jogurtem naturalnym: 2 łyżeczki mleczka+2 łyżeczki jogurtu. Jogurt naturalny zazwyczaj dla dzieci jest zbyt mdły ale w połączeniu z mleczkiem kokosowym wypada rewelacyjnie! Wierzch posypujemy łyżeczką liofilizowanych malin, bądź innych liofilizowanych owoców. I właściwe to już GOTOWE! :) Kaszkę manną zamykamy w 4 osobnych pojemniczkach i chowamy sobie do lodówki. Mamy gotowe śniadanka aż na najbliższe 4 dni :)