


Smacznie i bez mięsa :)
Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie, a następnie ostudzić. Kurki umyć pod bieżącą wodą, osączyć i drobno posiekać.Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.Na patelni zagrzać łyżkę oleju podsmażyć cebulę i grzyby, zdjąć i ostudzić. Do miski przełożyć kaszę, dodać zawartość z patelni, wbić jajko, dodać 2 łyżki bułki tartej, dodać przyprawy i wyrobić masę.Gdyby masa nam się rozpadała w dłoniach i ciężko byłoby uformować kotleciki, możemy ją lekko potraktować blenderem / 2 - 3 ruchy/nie więcej żeby nie wyszła paćka. Kotleciki obtaczać w pikantnej bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Podawać z surówką lub kiszonym ogórkiem.