Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Smacznie i bez mięsa :)

Składniki

100 g kasz gryczana
150 g kurki
1 szt. jajko
1/2 szt. cebula
2 łyżka bułka tarta
sól i pieprz
olej do smażenia

Opis wykonania

Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie, a następnie ostudzić. Kurki umyć pod bieżącą wodą, osączyć i drobno posiekać.Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.Na patelni zagrzać łyżkę oleju podsmażyć cebulę i grzyby, zdjąć i ostudzić. Do miski przełożyć kaszę, dodać zawartość z patelni, wbić jajko, dodać 2 łyżki bułki tartej, dodać przyprawy i wyrobić masę.Gdyby masa nam się rozpadała w dłoniach i ciężko byłoby uformować kotleciki, możemy ją lekko potraktować blenderem / 2 - 3 ruchy/nie więcej żeby nie wyszła paćka. Kotleciki obtaczać w pikantnej bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Podawać z surówką lub kiszonym ogórkiem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych