Marchewka dla Twardzieli
2 porcje
20 min
Łatwe
Niezwyczajna potrawka z marchewki dla wszystkich pasjonatów ostrości. Dla wielbicieli krainy łagodności polecam podzielić przyprawy na pół.
Składniki
250 g kiełbasa drobiowa
2 i 1/2 szklanka marchewka
limonka
1 łyżeczka kolendra suszona
1 łyżeczka cebula suszona
1 łyżeczka czosnek suszony
1 łyżeczka chili suszone
1/2 łyżeczka sól
1/2 łyżeczka pieprz
Marchewka dla Twardzieli
Marchewka dla Twardzieli
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1. Na beztłuszczowej patelni mocno podsmażamy kiełbaskę pokrojoną w półplasterki. Po usmażeniu odstawiamy.
2. W międzyczasie ścieramy marchewkę na tarce na grubych oczkach lub szatkujemy w blenderze na kawałki o średniej grubości.
3. Tak przygotowaną marchewkę podsmażamy na patelni.
4. Do miękkiej i lekko brązowej marchewki dodajemy limonkę i wszystkie przyprawy. Gotujemy jeszcze 2-3 minuty.
5. Następnie dodajemy kiełbaskę i dokładnie mieszamy.
6. Potrawę podajemy na ciepło z jajkiem sadzonym. Smacznego!
Komentarze