Marynowane karczochy
![Marynowane karczochy](https://akademiasmaku.pl/storage/7677/conversions/marynowane-karczochy-4850-single.webp)
4 porcje
60 min
Łatwe
Składniki
Marynowane karczochy
Marynowane karczochy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9421/conversions/6jxvDRc7kViPD6-thumb.webp)
Karczochy oczyść. Odkrój łodygę oraz górną część warzywa. Odetnij zewnętrzne liście i wszystkie ostre części karczocha.
Karczochy włóż do wody z sokiem z cytryny aby nie ściemniały.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9422/conversions/jI3hnu7MPC1qPG-thumb.webp)
W garnku umieść oliwę z oliwek, dodaj rozmaryn, sól, pomidory w całości, ocet i rozgnieciony czosnek. Dodaj karczochy przekrojone na pół. Gotuj na małej mocy płyty grzewczej przez ok. 30 minut. Gotowe karczochy możesz przelać do wyparzonych słoiczków.
Porada
Masz duże i niestandardowe garnki, które nie mieszczą się na polach grzewczych płyty? To już nie problem! Dzięki funkcji FlexInduction możesz łączyć pola grzewcze i tworzyć strefy gotowania.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
Komentarze